teisipäev, 27. detsember 2016

uus keevitus ja istme paine.

Jõululaupäev. Parim viis hommiku tundide sisustamiseks oleks ju kuuse kaunistamine ja piparkookide valmistamine.  No aga ei, miks piprad koogid, kui saad ehitada bobberit.

Köigepealt tahaks rääkida uuest keevitusest. No üldse ei oska sellega veel keevitada. Keevis hullem kui vihma uss ja köik koht jama täis. Pika pusimise peale sai miskit ikka jooksma ja möned ajalikud jupid raamile lisatud. Igatahes uus keevitusmasin peaks pikemas vaates hoogu juurde andma.

Nii aga räägime siis selle päeva tippsündmusest, ei see pole öhtune jöuluvana külas käik ega naise salmi lugemine jõuluvanale. Vaid ikka bobberi istme istutamine raamile. Algne kartus, et iste sai liiga suur osutus önneks pelgaks ettekujutuseks ja ähmaseks mälupildiks. Köik sobis suurepäraselt, enam paremat möötu poleks saanud tahta.

Köigepealt sai nuputatud, et kuidas ja mis kujuga teha tagumiste vedrude kinnitused. Sai tehtud valmis torust uus alus, aga siis selgus et väike viga sai tehtud möttes. Ei arvestanud piisavalt kiige liikumis raadiust. Okei, pole hullu läks vanametalli hunnikusse. Järgmiseks sai hakatud tegema papist šabloone ja neid paika sobitama. Tulemus sai hea. siis sai need kinni siristatud ja  hiljem relakaga sujuvaks silitud. No olgem ausad esimesed keevised ei ole kunagi head uue masinaga.

Järgmiseks sai tükk aega nuputatud esi kinnitusega, aga ega  sellega kaugele ei jöudnud. Tödesime fakti, et üks jupp tuleb ikkagi tellida, mitte ise teha . Nii et kui naine lahkeks muutub ja oma jeebuy kontot lubaks kasutada siis tellin selle ära. 

PS! Jupid lahtiselt peal.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar